Tone

 



På grillen


Det började med att jag köpte ny grill. Tidigare har jag haft ett flertal grillar som tagit slut på olika sätt. Oftast har de rostat sönder. De har använts traditionellt dvs. direkt grillning. Med "gott" resutat som oftast.

Nu skulle jag investera i kvalitet som håller i längden
Valet föll på en Weber klotgrill.

Min gode vän, Lennart, som också har en liknande, berättade att han brukar röka kött, fläsk och fisk i sin klotgrill.
Jag hade länge varit intresserad av att röka olika livsmedel men kännt att rökskåpen är onödigt kostsamma för mig. Bara att googla på rökning och av samma vän fick jag tipset om Hanks BBQ:s hemsida. Jag har följt hans råd och hämtat info på ett antal andra sidor också. Jag har lyckats lära mig att ställa in klogrillen på den temperatur som behövs för de olika livsmedlen. Det har blivit rökt sidfläsk, skinkstek, fläskfile, lax, kyckling osv.

Webern har kompletterats med termometrar, grillgaller i gjutjärn och en del annat. Sist men inte minst en Slow & Sear insats som gör det enklare att stålla in temperaturen och även grilla indirekt.




Tone