Tone

Ja vem är då jag när man tar bort musiserande och fotograferande.


Vi får börja med mina föräldrar. Pappa Harry var uppvuxen på ett lantbruk på gården Lilla Lövåsen. En gård bortåt Sala-trakten i familj med nio syskon. Efter militärtjänsten flyttade han till Stockholm och jobbade bland annat på Standard Radio. Han skaffade en kontrabas och tog lektioner på den och spelade sedan i orkestrar. Hans dröm var att utvandra till Australien.
Mamma Majlis var uppvuxen i Prästorp i närheten av Vadstena och jobbade som hembiträde fram till att hon flyttade till Stockholm och jobbade på telegrafstation.
På nått sätt träffades de och började sällskapa.
Pappa fick jobb i Göteborg och de fick träffas på helgerna. Drömmen om utlandet fanns kvar men Australien var för långt bort så efter de gift sig  flyttade de 1954 till Fredrikstad i Norge. Pappa jobbade som förman på Reals Penselfabrik och mamma var hemmafru. 1956 föddes jag och 1959 föddes min syster. 1960 flyttade familjen tillbaka till Sverige och Ängelsberg där mina farförädrar drev pensionat. Jag är alltså uppvuxen i Ängelsberg och gick först i skola i Bromsbo(Ängelsberg) klass 1-4. Femman och sexan gick jag i Virsbo skola eftersom Ängelsberg då hörde till Surahammars kommun. Ängelsberg bytte sedan kommun till Fagersta och klasserna 7-9 gick jag på Risbro. Sedan blev det gymnasium 4-årig Teknisk(tele) med två år på Brinell och två år på Zimmermanska skolan i Västerås. På det blev det lumpen på I14 i Gävle. Sedan var det dags att börja jobba. Först blev det Securitas som ronderande väktare i 1,5år. Efter det Forsells konststen som gjutare i 2,5 år och då föds också min dotter Jessica(1979). 1980 börjar jag på Engelsbergs Ventiler där jag blir kvar till 1998. 1984 börjar jag spela i Fernströms orkester samtidigt som jag har kvar jobbet på ventilfabriken. Jag bildar familj med Birgitta och 1989 föds Micke. Året före slutade jag i Fernströms. Jag adopterar Birgittas älsta son Ricky. Ullis och Freddan blir mina bonusbarn. Skild blev jag 1994 och 1996 träffade jag Margareta som jag var sambo med till 2002. 1998 fick jag jobb på Uniroc, senare Atlas Copco Secoroc. Först arbetade jag som produktionstekniker för att sedan jobba som konstruktör.

Efter ett tiotal år som singel så blev det Helen och jag.

Vi har känt till varandra länge men det var 2013 som vi fick upp ögonen för varandra.

Augusti 2015 firade vi två år som par och vi tyckte det var dags att växla ringar och detta skedde på Öland. Himla mysigt blev det och alltihop känns helt rätt.

Och på den vägen är det.


jag

1-årsfoto

Tone